Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sturla Holm Lägreid gör segergest efter sista skyttet. Foto: SVT

Lägreid jublade redan efter fjärde skyttet

Uppdaterad
Publicerad

Sturla Holm Lägreid ledde en norsk trippel före Vetle Sjåstad Christiansen och Johannes Thingnes Bö. Efter att ha skjutit fullt vid det sista skyttet gjorde Lägreid en segergest och drog ner publikjubel i Annecy.

– Det var dags för en seger och en skön känsla, säger Lägreid till SVT Sport.

Det blev ännu mer jubel och firande när Lägreid drog in på upploppet i ensamt majestät efter en märklig tävling på en väldigt isig och vansklig bana i jaktstarten över 12,5 km.

Christiansen ledde in till det sista skyttet men drog på sig två bom. Bö tog då över andraplatsen men hade 25 sekunder fram till Lägreid. Trots att Christiansen gick ut 14 sekunder efter Thingnes Bö svepte han förbi sin landsman och var elva sekunder före i mål.

Omtalat blev de isiga förhållandena där spåret blev som en isbana, vilket gjorde att starten flyttades fram en kvart.

”Hasar liksom runt”

– Han hasar liksom runt, säger Björn Ferry om Johannes Thingnes Bö som hade svårt att få grepp i isföret och tappade stort i spåret efter att inte ha fått fast skidorna.

Thingnes Bö tappade över två minuter bara i spåret – och hade två bom.

– Det var värre än det såg ut. Det var helt omöjligt att åka skidor, gled ut i 99,9 procent av kurvorna. Det var en parodi, säger Thingnes Bö till norska TV2.

Sebastian Samuelsson blev bäste svensk som sexa efter att ha gått ut som 17:e.

Jesper Nelin blev 17:e efter tre bom. Martin Ponsiluoma hade återigen problem med skyttet och drog på sig fem bom innan han åkte i mål som 22:a.

– Det var en katastrof, jag kokar inombord. Jag tog mig knappt framåt, säger Ponsiluoma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.