Anders Byrström och Hanna Öberg i Antholz. Foto: Bildbyrån.

Skidskyttechefen: ”Det är jättespännande”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson blir skidskytt.

Det glädjer landslagschefen i skidskytte Anders Byström.

– Det är jättespännande att vi lockar en storstjärna till idrotten, säger han till SVT Sport.

Det är en stor skidnyhet inför nästa säsong. SVT Sport avslöjade att Stina Nilsson byter från längdskidor till skidskytte.

– Jag kommer att tävla i skidskytte nästa säsong, bekräftar 26-åringen på Instagram.

Anders Byström, landslagschefen för skidskyttetförbundet, gläds över nyheten.

– Det är jättespännande att en av världens bästa längdskidåkare självmant vill byta till skidskytte, säger Byström till SVT Sport.

Vad vet du om hennes satsning?

– Det kommer vi att börja fundera på framöver när vi får prata med henne och se vad hon tänker. Vi har inte kommit så långt ännu då det är en nyhet för de flesta. Vi ska fundera på hur vi ska hjälpa henne för att hon ska bli en bra skidskytt.

– Stina har provat lite med oss, hon har testat att skjuta lite. Hon tränar hela tiden tillsammans med flera från U- och A-landslaget. Hon är i miljön och ser hur de andra tränar.

Hur bra är hon med geväret?

– Det vill jag inte uttala mig. Vi får se hur utvecklingskurvan kan bli där.

”Får ta ett snack med Stina”

Hur går ni vidare med det här?

– Vi får ta ett snack med Stina, höra hur hon tänker. Att hon en bra skidåkare är ingen tvekan om. Det är jättespännande att vi lockar en sån storstjärna till idrotten. Det är kul.

SVT Sports expert Mathias Fredriksson tror att Stina Nilsson är inställd på att slåss om medaljer framöver.

– Jag har varit tränare för Stina tidigare i längdlandslaget  Hon är extremt målmedveten, hon kan gå igenom berg för att nå dit hon vill. Men hon säger att hon är ödmjuk inför utmaningen. Man ska inte ha såna krav eller förhoppningar på henne nu.

KLIPP: Stina Nilsson: Behöver en galen nyhet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.