• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Lettlands Andrejs Rastorgujevs bröt mot dopningsregler. Stängdes av timmar före tävlingen. Foto: Bildbyrån.

Rastorgujevs skulle köra sprinten – blev avstängd för dopningsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Lettlands Andrejs Rastorgujevs, 32, skulle köra kvällens skidskyttesprint.

Men han har slarvat med vistelserapporteringen och blev avstängd för dopningsbrott – bara timmar innan start.

– Vi vet alla om förutsättningen och man vet vad konsekvensen blir om man inte gör det, säger Hanna Öberg till Sportbladet.

Andrejs Rastorgujevs, som har tre EM-guld och två pallplatser i världscupen, förberedde sig för att köra kvällens sprint i världscupen i Nove Mesto – men så blir det inte.

Slarvat med vistelserapporteringen 

Enligt skidskyttets antidopningsorgan Integrity Unit har lettländaren inte registrerat var han befunnit sig. Något han misslyckats med tre gånger på tolv månader. Och det är nämligen emot anti-dopningsreglerna, eftersom ett dopningstest ska kunna utföras när som helst.

– Det kan hända att man missar någon gång, vi är människor, men kanske inte tre gånger, säger Hanna Öberg till Sportbladet.

För Rastorgujevs del innebär det här en tillfällig avstängning, och han har nu har två veckor på sig att svara på anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.