Linn Perssons comeback dröjer. Foto: Bildbyrån

Linn Persson osäker på om hon kan köra premiären: ”Måste bli bra”

Uppdaterad
Publicerad

Efter två VM-medaljer och sin bästa säsong i karriären valde skidskytten Linn Persson att genomgå två stora operationer efter säsongen. Som kanske får stora konsekvenser för vintern.

– Jag måste bli bra innan jag tänker på tävling, säger hon.

För fem månader sedan opererades Persson i axeln och i ljumsken. Axeln har gjorts mer stabil så inte ledkulan åker ur skålen. Och i ljumsken har ett nät låsts in för att stödja upp. Även om mycket rehabarbete återstår är Linn Persson nöjd med att ha genomfört operationerna.

– Om jag tänker på ljumsken så är det en jätteskillnad. Jag kan springa igen, det kunde jag inte på hela förra året. Det är en jättefrihet att kunna göra det och det har gjort att det blivit mycket roligare att träna, säger Persson i telefon från landslagslägret i franska Font Romeu.

Hon har nått stora framsteg i rehaben vad gäller ljumsken, axeln tar mer tid för att bli bra.

– Det går lite upp och ner, vissa dagar blir den lite irriterad och så får jag bygga upp lite eftersom. Det är en process och jag får ta det dag för dag.

Hoppas tävla i vinter

Landslagslägret på hög höjd är Linn Perssons första med landslaget den här sommaren. Ännu vågar hon inte säga om när det kan bli aktuellt med tävling.

TT: Kommer du att stå på startlinjen i världscuppremiären i Östersund?

– Oklart, jag säger varken bu eller bä. Vi får se. Det är för tidigt att svara på. Kanske funkar rehaben bra, men jag måste bli tillräckligt vältränad för att kunna vara med. Fokus är helt klart att bli bra innan jag tänker på tävling, säger hon.

Persson är beredd på att det kan ta väldigt lång tid innan hon kan tävla igen.

– Men jag har helt klart förhoppningar om att kunna tävla i vinter.

Världscupen inleds i slutet av november. Säsongens stora mål är VM i Nove Mesto i Tjeckien i februari.

KLIPP: Hör Linn Persson berätta om skadebesvären

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.