Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Persson berättar om strulet i det liggande skyttet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Axelstrul trots Linn Perssons operation: ”Jag är lite stel”

Uppdaterad
Publicerad

Efter förra vinterns succé med två VM-medaljer la sig Linn Persson på operationsbordet för att korrigera både ljumske och axel.

Snart fyra månader senare fick hon häromdagen träna med laget för första gången igen – även om axeln fortfarande strular.

– Jag var supertaggad och tänkte äntligen, äntligen får jag vara med i gänget igen, säger hon till SVT Sport.

I helgen avgörs SM i rullskidskytte i Sollefteå. I princip hela svenska landslaget med Öbergs, Samuelsson och Ponsiluoma är på plats. Men inte Linn Persson.

Hon var i stället på SVT i veckan vid presentationen av dokumentären ”Bäst när det gäller” som följde skidskyttarna under förra vinterns rekordsäsong. Efter Perssons båda operationer har det blivit en annorlunda träningssommar.

– Jag är på god väg tillbaka men inte helt tillbaka så klart. Det är en fortsatt rehabperiod kvar. Jag har ju vetat länge att jag skulle operera mig och vetat att den här sommaren blir annorlunda. Men jag saknar det.

Därför var värmländskan extra taggad när hon för några dagar sedan fick vara med på ett ordinarie pass löpning med (åtminstone delar av) laget häromdagen.

– Jag var supertaggad för det och tänkte äntligen, äntligen får jag vara med i gänget igen. Sen slutade det med att nästan inga var med på passet. Vi blev några stycken i alla fall och det var verkligen kul att vara med igen. Jag ser fram emot att förhoppningsvis kunna åka på höghöjdslägret i Frankrike med start nästa vecka.

Liggande skyttet strular efter operationen

Men de två operationerna har så klart påverkat träningen en hel del. Framför allt det liggande skyttet där en tidigare överrörlig och instabil axel ny bytts mot en stabil och stelare.

– I liggande är det problem att komma ner i rätt ställning, jag är lite stel. Jag är inte snabb till första skott än, det är inga serier på 20 sekunder direkt just nu. Eftersom min axel var väldigt rörlig innan har jag haft en ställning som krävt rörlig axel, nu är den mer stabil men stelare, så jag måste stretcha ut den. Just nu ligger jag lite annorlunda än tidigare. Men under ett pass blir jag varm och kommer ner allt bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.