Foto: TT Nyhetsbyrån

Julia Simon drabbad av ”mental trötthet” – skidskyttestjärnan har missat två landslagsläger

Uppdaterad
Publicerad

Hon körde hem den totala världscupen i fjol, vann ett VM-guld och tog två brons i Oberhof. Men årets försäsong har varit tuff för franska skidskyttestjärnan Julia Simon – nu är det oklart när hon kan träna med landslaget igen.

– Det handlar om mental trötthet, säger landslagstränare Cyril Burdet till den franska sajten Ski Nordique.

Efter fyra individuella segrar, åtta individuella pallplatser totalt, stod Julia Simon till slut som segrare i den totala världscupen den gångna säsongen. Desstom vann 26-åringen VM-guld i jaktstarten i Oberhof, hennes första individuella VM-guld i karriären. På samma mästerskap blev det även brons i masstart och mixedstafett.

Men hur hon står sig gentemot de svenska stjärnorna, med Hanna och Elvria Öberg i spetsen, nästa säsong är nu högst oklart. Simon har haft en tuff försäsong – under sommaren har hon missat två läger med franska landslaget.

– Hon stod över det här lägret på grund av personliga skäl, vi kommer ge henne tid, det handlar om mental trötthet, säger landslagstränare Cyril Burdet.

– Det finns inget datum för när hon är tillbaka i laget, vi tar det dag för dag.

Världscupen i skidskytte sänds i SVT. Kommande säsong inleds i Östersund den 25 november och avslutas i Canmore, Kanada, den 17 mars 2024.

ARKIV: Se Julia Simons galna uppvisning i World Tour Challenge (28 december 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.