Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Johannes Lukas förklara beslutet. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Linn Persson petas i VM-sprinten

Uppdaterad
Publicerad

VM-brons i fjol.

Trots det petas Linn Persson från fredagens sprint.

– Det var inget enkelt beslut, säger Johannes Lukas.

Det blir Anna Magnusson och Mona Brorsson som får åka fredagens sprint tillsammans med Hanna och Elvira Öberg.

– Det var ett intensivt beslut och det är väldigt tajt mellan de fem damerna. Vi har vägt ihop toppresultat under världscupsäsongen och senaste veckornas trend. Mona och Anna har visat väldigt bra form och är redo, säger landslagstränaren Johannes Lukas.

Noterbart är att Linn Persson tog VM-brons i just sprint i fjol. Efter säsongen opererade hon dock axeln och det är något som har stört henne till och från under vintern.

– Det stod lite mellan Anna, Mona och Linn. Mona och Anna har bättre toppresultat och har åkt väldigt bra de senaste veckorna och under förlägret har de varit lite bättre. Det är ett helhetsbeslut vi tog, säger Lukas.

Mona Brorsson blev 22:a på VM-sprinten i fjol. Men för mindre än en månad sedan tog hon sin blott andra pallplats i världscupen då hon blev tvåa i Ruhpoldings sprint.

– Jag är superglad över att få chansen i den här sprinten. Sprinten är något som har gått väldigt bra den här vintern så jag är väldigt taggad, säger Brorsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.