Foto: TT/Bildbyrån

Linn Persson om det kontroversiella upploppet: ”Fått elaka meddelanden”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Perssons fjärdeplats gjorde att Elvira Öberg missade segern i masstartscupen.

Efteråt har hon fått ta emot en hel del reaktioner – bland annat att folk tror att hon inte unnar Öberg en seger.

– Det är jättetråkigt att andra människor tror det om mig för det är inte alls så det är, säger Persson.

Upploppet i masstarten i Holmenkollen rörde upp känslor. Linn Persson gjorde ett jättelopp och spurtade förbi Elvira Öberg på upploppet och blev fyra. Efterspelet kom dock att handla om att Elvira Öberg gick miste om segern i masstartscupen eftersom Justine Braisaz-Bouchet vann loppet och tog hem totalsegern. Hade Elvira Öberg blivit fyra istället för femma hade hon tagit hem cupsegern.

Dagen efter tävlingen har Linn Persson fått ta emot många reaktioner. Hon säger att det är många som har gratulerat henne till ett bra lopp, men det har också varit en del av den andra varan.

– Det har varit en hel del ganska elaka meddelanden, säger Linn Persson.

Vad är det för typ av meddelanden?

– Att jag gjorde fel helt enkelt. Det som kanske känns jobbigast är att folk tror att jag på något vis inte unnar Elvira den segern, vilket absolut inte stämmer för det gör jag verkligen. Det är klart att jag känner och förstår att det känns snopet och tråkigt. Det är jättetråkigt att andra människor tror det om mig för det är inte alls så det är, säger hon.

Hur känns det att få ta emot sådant?

– Det känns såklart jättetråkigt. De positiva kommentarerna är jättekul för det är alltid kul att höra att folk sitter och hejar, grattar och gläds med en. Att få negativa kommentarer är såklart aldrig roligt, ingen tycker nog om att få elaka meddelanden. Då är frågan varför man vill skicka sådant? Det kan inte jag svara på, det är jag som får ta emot det i stället.

KLIPP: Linn Persson fyra i masstarten i Holmenkollen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Persson spurtade förbi Elvira Öberg. Foto: Bildbyrån

Hade inte koll

När Linn Persson kom in på upploppet hade hon ingen aning om att just det scenariot som inträffade kunde hända.

– Det hade jag inte koll på. Jag visste att det var mellan Elvira och Dorothea Wierer, det var det jag hade hört. På upploppet tänkte jag att det ser bra ut och att man får hoppas att det räcker. Jag visste att Wierer var bakom oss, säger hon och fortsätter:

– Jag visste inte att det var en kamp om den segern. Det var ingen information vi fick heller. Det var nog lättare att se det från tv-soffan när man får ut informationen och kan räkna på det. Men det är inget vi kan göra när vi åker.

”Vill vi gå dit?”

Borde ni ha fått den informationen under loppet?

– Det blir en helt annan fråga. Då är frågan i fall man ska teamköra och det är inget vi har hållit på med tidigare. Är det dit vi vill gå? Att man lägger sig i sport. Så fungerar inte skidskytte och då är frågan om man vill gå åt det hållet som vissa andra idrotter? Det är en betydligt större fråga som inte jag kan svara på.

Hur har snacket varit med Elvira efteråt?

– Vi vet båda hur en tävling går till och hur det funkar. Jag förstår att hon är besviken att hon inte tog den spurten, samtidigt så vet man att man gör vad man kan. Det gör alla. Det är inga hard feelings alls, det är lugnt, säger Persson.

KLIPP: Här får Elvira Öberg beskedet att hon gick miste om segern i masstartscupen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elvira Öberg fick beskedet av SVT. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer