Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lou Jeanmonnot vann jaktstarten i Östersund Foto: SVT/Bildbyrån

Lou Jeanmonnot vann jaktstarten i Östersund – systrarna Öberg sköt bort sig

Uppdaterad
Publicerad

Nytt svajigt skytte på vallen.

Då blev det ingen svensk succé i Östersund för systrarna Hanna och Elvira Öberg – istället vann Lou Jeanmonnot jaktstarten.

– Det är frustrerande, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

Både Hanna och Elvira Öberg gick starkt i spåret och var en bra bit på vägen att köra ikapp täten efter att ha börjat cirka 40 sekunder bakom.

Men skyttet svek dem båda där det totalt blev två bom för Hanna Öberg och fyra bom för Elvira Öberg. Det gjorde att de var helt borta från striden om pallplatserna. Hanna kom till slut på sjätte plats och Elvira på tionde.

Elvira Öberg var snabbast i spåret men skyttet gjorde att hon var nästan en och en halv minut bakom täten.

– Det stämmer inte på vallen och då börjar det sätta sig lite. Framför allt när det är de två sista skotten i sista stå, det var samma på sprinten häromdagen och samma här idag. Det gillar hon inte, säger SVT:s expert Björn Ferry.

”Det närmar sig”

Elvira Öberg säger själv att det är frustrerat:

– Det är mer kant ut idag igen, det är det på alla tre bommar i stående. Jag trodde att båda sista skotten var träff. Det är frustrerat men jag känner ändå att det är nära. Jag vill såklart klättra i listan idag, men jag känner att det närmar sig, säger hon till SVT Sport.

Lou Jeanmonnot, Frankrike, upprepade sin succé från sprintsegern i fredags och vann idag igen, den här gången efter att ha tagit sig ikapp och spurtat ner tyskan Franziska Preuss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.