Anna Magnusson. Foto: Bildbyrån

Magnusson sjuk – kan missa världscupen i Pokljuka

Uppdaterad
Publicerad

Anna Magnusson har fått en trist julklapp.

Tomten kom med covid-19 – och nu kan hon missa världscuptävlingarna i slovenska Pokljuka i början av januari.

– Hon är lite förkyld men vi hoppas att hon blir frisk så fort som möjligt och sen får vi lägga upp en plan efter det, man måste vara lite försiktig efter en coronasjukdom, säger Sveriges förbundskapten Johannes Lukas till SVT Sport.

Förra veckan tog hon sin första världscupseger när hon vann sprinten i Annecy.

Om hon får möjlighet att upprepa den bedriften i slovenska Pokljuka den 5 januari återstår att se. Anna Magnusson har nämligen drabbats av covid-19.

– Hon mår ändå hyfsat bra. Hon är lite förkyld men vi hoppas att hon blir frisk så fort som möjligt och sen får vi lägga upp en plan efter det, man måste vara lite försiktig efter en coronasjukdom, säger Johannes Lukas.

Landslaget reser till Slovenien den 3 januari. Om Magnusson finns med på planet eller inte är omöjligt att säga i dagsläget.

– Vi får se hur hennes kropp reagerar på sjukdomen. Vi kommer att göra lite tester och se så att hon är helt hundra innan vi bestämmer oss, säger Lukas.

KLIPP: Anna Magnusson tar karriärens första världscupsseger (16 december 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.