Foto: Bildbyrån

Mattias Nilsson kvar i Nove Mesto – resten får resa hem

Uppdaterad
Publicerad

Igår tog det svenska skidskyttelandslaget dubbla pallplatser i stafett – helt utan sin ledarstab. Ledarna var försatta i karantän efter att Mattias Nilsson hade testat positivt för covid-19. Nu får alla utom Nilsson resa hem.

– Det är ju jättetrist, säger Nilsson i ett pressmeddelande.

De svenska åkarna kunde tävla som vanligt i tjeckiska Nove Mesto då deras möten med ledarstaben hade hållits digitalt. Men hela ledarstaben försattes i karantän.

Nu har de övriga landslagsledarna, Johannes Lukas, Johan Hagström och Jean-Marc Chabloz, testat negativt och då får de resa hem på ett ”karantänsäkert sätt”.

Det innebär att de inte får flyga tillsammans med de övriga trupperna till Östersund, utan får ta egen bil – utan att stanna på vägen – för att ta sig hem. Väl hemma i Sverige är det lokala smittskyddsregler som gäller.

Att Nilsson missar säsongsavslutningen på hemmaplan i Östersund är säkert.

– För mig är det ju jättetrist att inte få avsluta säsongen med laget på hemmaplan. Men jag mår bra utifrån rådande omständigheter och är tacksam för att jag har ett bra stöd omkring mig, säger Nilsson.

Truppen och exakt hur ledarstaben ska se ut i Östersund presenteras imorgon, tisdag. Tävlingarna pågår från fredag till söndag denna vecka och sänds i SVT.

KLIPP: Samuelsson och Persson vann singelmixedstafetten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.