Mona Brorsson om nya uppdraget: ”Blir nervös”

Uppdaterad
Publicerad

Det var två helt nya ledare som syntes till när Sverige förbereda sig för mixed stafetten idag.

Skidskyttarna Mona Brorsson och Gabriel Stegmayr fick ta över när hela ledarstaben satts i karantän.

– Vi ser det som vår chans att visa vad vi går för, säger Brorsson till SVT Sport.

I morse kom beskedet att den svenska skidskyttetränaren Mattias Nilsson testat positivt för corona och hela ledarstaben sattes i karantän.

Istället får de aktiva som inte tävlar idag ta på sig ledaransvaret. När Sverige skulle skjuta in sig till mixed stafetten var Gabriel Stegmayr och Mona Brorsson på skyttevallen för att hjälpa till. Under tävlingen kommer Ingela Andersson att finnas i spåret.

– Det är faktiskt en ganska bra stämning. Det är klart att det är jättespeciellt men vi tar det här på stort allvar. Vi ser det som vår chans att visa vad vi går för. Vi är ett så bra lag, vi kan hantera de här grejerna, säger Mona Brorsson till SVT Sport.

Skyttetränaren på telefon

Brorsson som blev 41:a i lördagens jaktstart berättar att det är en helt annan känsla att vara i ledarrollen.

– Det är speciellt. Man blir nervös men det är en helt annan typ av nervositet. I vanliga fall är man nervös för sin egen skull, nu är man nervös för deras skull. Om man skjuter in dem snett då drabbar det dem.

De hade med skyttetränaren Jean-Marc Chabloz på telefon under morgonen.

– Vi hade lite videosamtal men han sa bara ”äh det kommer gå bra, det där löser ni”. Så han känner sig också trygg, säger Mona Brorsson.

”Gör det som krävs”

Hon berättar att åkarna direkt agerade när beskedet kom på lördagskvällen.

– Vi aktiva som var kvar sa direkt att vi ställer upp och det tror jag coacherna blev ganska tacksamma för. Vi gör ju så klart det som krävs, säger Brorsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.