Marte Olsbu Röiseland är imponerad av systrarna Öberg. Foto: Bildbyrån

Norska stjärnan imponerad av systrarna Öberg: ”Ett skrämselskott”

Uppdaterad
Publicerad

Skidskyttesystrarna Hanna och Elvira Öberg kom etta och trea i gårdagens sprint i Kontiolahti. Den formen skrämmer den norska stjärnan Marte Olsbu Röiseland, som kom fyra.

– Vi visste från ifjol att Hanna var bra. Det Elvira gör är verkligen ett skrämselskott, säger hon till NRK.

Skidskyttesäsongen har hittills varit en svensk succé. Till exempel har Hanna Öberg vunnit två raka sprinttävlingar och igår fick hon med sig syster Elvira på pallen.

I en intervju med norska NRK jämförde Hanna sig och Elvira med Johannes Thingnes Bö och Tarjei Bö.

– Jag hoppas att vi kan vara Sveriges svar på bröderna Bö, sade hon.

Om Hanna hoppas nå samma framgångar som det norska brödraparet, så gör de norska damerna nog inte det.

– Alla blev lite skrämda av den förra sprinten. Det blir svårt att slå henne den här säsongen, men vi ska försöka, säger Röiseland om Hanna Öberg.

– Vi visste från ifjol att Hanna var bra. Det Elvira gör är verkligen ett skrämselskott, så det blir spännande att se om det håller hela säsongen. Vi får försöka att slå tillbaka på jaktstarten och få två norskor på pallen då. På stafetten blir det en hård duell mellan Norge och Sverige. Det blir roligt, fortsätter norskan.

Jaktstarten körs på söndag i Kontiolahti.

KLIPP: Hanna Öberg hyllar Elvira: ”Svårt att hålla ihop det känslomässigt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.