Norska tabben – här glömmer Bö straffrundan

Uppdaterad
Publicerad

Tarjei Bö siktade på segern i brorsan Johannes frånvaro.

Då glömde norrmannen att åka sin straffrunda.

I mål var han sedan långt efter vinnaren Martin Fourcade.

I skuggan av världscupledaren Johannes Thingnes Bö, som missar världscuptävlingarna i Oberhof på grund av att han ska bli pappa under januari månad, ligger storebror Tarjei Bö tvåa i totala världscupen.

I dag hade han chansen att knappa in i totalen.

Men då tappade 31-åringen skallen ute i spåret på sprinten över 10 km.

Norrmannen sköt fullt på liggande skyttet och kom in till stående som fyra, mindre än tio sekunder efter ledande Martin Fourcade. Där blev det dock en bom som i det läget kostade honom segern. Men när Bö sedan skulle ut i straffrundan åkte han i stället rätt ut i spåret som om han skjutit fullt.

Fourcade vann

Veteranen hann åka en bra bit innan han kom på sig, vände om och tog rundan. Då hade han tappat över en minut på täten.

– Han glömde nog bara bort det, säger Björn Ferry i SVT.

I mål var han sedan 1.54 efter vinnaren Martin Fourcade, hans andra seger för säsongen och 78:e totalt. Tvåa blev landsmannen Émilien Jacquelin och trea Johannes Kuehn. Jesper Nelin blev bästa svensk på en 17:e plats, den enda topp 30.

– Jag är nöjd med resultatet, men lite besviken på väderförhållandena här i Oberhof. Det här är en vintersport,säger Fourcade om regnet i tyska skidskytteorten.

Klipp: Femling sköt bort sig

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.