Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Bendika om vägen tillbaka efter förlossningen: ”Inte varit lätt”. Foto: SVT

Nyblivna mamman Baiba Bendika utmanade franska laget: ”Hade hälsoproblem”

Uppdaterad
Publicerad

Den 28 september födde Baiba Bendika sonen Emils.

I dag var hon den enda som på allvar utmanade det franska laget som tog de fyra första platserna – trots att de blev sjuka efter födseln.

– Både jag och Emils hade hälsoproblem, säger Bendika till SVT Sport.

Lettländskan hade bronset som i en liten ask fram till det allra sista skottet som hon missade, fick ta en straffrunda på 25 sekunder, och nöja sig med femte plats, en tangering av hennes bästa resultat i världscup och mästerskap.

– Det var nästan perfekt förutom det sista skottet, men jag är supernöjd. Det är roligt när att litet lag som Lettland kan utmana ett stort som Frankrike, säger Bendika till SVT Sport.

Hon var 5,7 sekunder från bronset – och blev näst bästa mamma efter silvermedaljören Justine Braisaz-Bouchet

– Det var mammakraft i dag, jag var näst bästa mamma.

”Svårt att se en liten bebis vara sjuk”

Att gå från förlossning till att utmana om medaljer på 4,5 månader är en prestation i sig.

– Det har inte varit lätt. Det har varit utmaningar men man får anpassa sig och det har gett så många positiva känslor vilket varit så härligt, förklarar Bendika.

Det blev en jobbig tid efter barnafödandet.

– Efter födseln fick både jag och Emils hälsoproblem, vilket satt sig på psyket. Det har varit svårt att se en liten bebis vara sjuk men jag är glad över att han är och att hela familjen är här, säger Bendika som inte vill utveckla vad för sorts problem som uppstod.

– Det behåller jag för mig själv, säger lettiskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.