Nytt personbästa av Stina Nilsson – tia i jaktstarten

Uppdaterad
Publicerad

Personbästa tidigare i helgen och ännu bättre i dag.

Stina Nilsson blev tia i jaktstarten – hennes bästa världscupresultat i skidskyttekarriären.

– Det är så sjukt, säger hon till SVT.

Efter att ha petats i Östersund var Stina Nilsson tillbaka i landslaget till tävlingarna i österrikiska Hochfilzen – och hon har imponerat rejält.

I fredagens sprint blev hon 16:e åkare i mål vilket var hennes bästa resultat någonsin i karriären. Och söndagens jaktstart skulle gå ännu bättre.

Nilsson hade fyra bom men hade jaktstartens näst snabbaste åktid vilket räckte till en tiondeplats, drygt en och en halv minut bakom segrande Marte Olsbu Röiseland.

– Det är bara så kul att det jag känt i somras, att det har gått framåt, det stämmer. Det är här jag vill vara, på de här arenorna, och det är jättekul att jag får chansen att göra det, säger Nilsson.

Det hade kunnat bli ett ännu bättre resultat om det inte vore för två bom i det sista skyttet.

–  Det är första skottet som jag är missnöjd med, det är lite svajigt. Men sen är det tre bra skott men det sista kommer lite väl fort. Men summan av kardemumman är att jag är jättenöjd med 80 procent på fyra skytten, det är skitbra, säger hon.

En som hyllade Nilsson efteråt var SVT Sports expert Björn Ferry:

– Man ser att hon är på god väg, hon är ju redan där. Ett år till så kan hon vara uppe ofta och hugga i toppen, säger han.

KLIPP: Stina Nilsson: ”Precis här jag vill vara”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.