Hanna Öberg efter serien: ”Många fina reaktioner”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen var det premiär för en SVT-serie där Hanna Öberg pratar öppet om sin energibrist.

Nu berättar skidskyttestjärnan om reaktionerna.

– Många har hört av sig och tyckt att det har varit väldigt bra, säger hon till SVT Sport. 

Under delar av förra säsongen drabbades Hanna Öberg av energibrist. SVT:s Lotta Fahlberg har följt skidskytten på nära håll under sommaren för att se hur man får bukt på problemet. Det hela mynnade ut i en serie där 26-åringen bland annat pratar öppet om svårigheterna i att få i sig tillräckligt med energi.

För SVT Sport berättar Hanna Öberg om responsen hon fått efter serien.

– Jag har fått många fina reaktioner. Det är många som har hört av sig och tyckt att det har varit väldigt bra och tyckt att det är bra att jag har varit så öppen med det ämnet, säger hon.

Vad känner du själv efteråt?

– Jag tycker också att det blev bra. Jag har inga problem att vara öppen med de saker som jag sagt i den serien. Jag vill ju att det ska råda en större öppenhet runt ämnet och jag hoppas kunna bidra med det nu.

Den här världscupsäsongen inleddes i med en 74:e plats på distansen och sedan en första plats i sprinten under helgens tävlingar. Redan i morgon, torsdag, får Öberg en ny chans på pallen då det återigen vankas sprint i Östersund.

Se hela serien ”Hanna Öberg – att drabbas av energibrist” på SVT Play.

Klipp ur serien: ”Blir frustrerad över att man inte pratar om det här”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.