Öberg om ökade förväntningar: ”Visat att jag kan vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Tre världscupsegrar och två i totalen.

Elvira Öberg, 22, går in i OS med stora förväntningar att hantera.

– Det är klart jag vill komma hem med en medalj från OS så som säsongen sett ut, säger hon.

Elvira Öberg har tagit ytterligare kliv i sin utveckling den här säsongen och slagit sig in bland de absolut bästa i världscupen.

Totalt har det blivit tre världscupsegrar under vintern och 22-åringen är tvåa i totalen efter norskan Marte Olsbu Röiseland.

Med bara veckor kvar till OS är det med ökad press som svenskan laddar upp.

– Jag har väl visat vilken kapacitet jag har och att jag kan vinna tävlingar. Så är det ju. Men samtidigt är jag 22 år och går in i mitt första OS. Jag är i en ny situation och det är någonting jag ser fram emot. Det är en otrolig möjlighet jag har framför mig med den form jag varit i och att vi har ett OS runt hörnet, säger hon.

Öberg säger själv att det är sprinten och stafetten hon ser fram emot mest på mästerskapet, men att hon har chans i alla discipliner.

– Jag ser det som jag har en väldigt hög kapacitet och möjligheter i många tävlingar. Jag har nästan lika stora chanser i alla tävlingar och det ger ett lugn att jag har det. Misslyckas jag på första kommer det en ny chans.

Skulle du vara besviken om du kom hem utan medalj?

– Det är klart jag vill komma hem med en medalj så som säsongen sett ut och att jag visat vilken kapacitet jag har.

KLIPP: Dubbelt Öberg på pallen i jaktstarten (Arkiv: 16 jan, 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.