Hanna Öberg efter sitt OS-guld i Sydkorea. Foto: Bildbyrån

Öberg ser fram emot att tävla igen

Uppdaterad
Publicerad

I veckan är världscupen i skidskytte tillbaka, och det svenska laget gör sin första start sedan OS-succén. En av dem är Hanna Öberg som ser fram emot helgens världscuptävlingar i Kontiolahti.

Hon tog ett guld och ett silver i OS i Sydkorea, på fredag står Hanna Öberg åter på startlinjen i världscupen i finska Kontiolahti.

– Det ska bli kul att tävla igen, men det är svårt att veta hur formen är, säger Öberg till TT och berättar att hon kollat på repriser från Sydkorea.

– Jag har kollat på någon repris. Man vill få bort den där overklighetskänslan och fatta att det är på riktigt, säger Öberg.

Imponeras av Elvira

Efter OS har hon laddat om på hemmaplan och följt lillasyster Elvira i JVM, där hon tog tre medaljer.

– Hon är jätteduktig och det är så himla kul att se.

Efter sina egna framgångar har Öberg fått vänja sig vid en ny vardag, fler känner igen henne.

– Det har jag väl inte riktigt hunnit vänja mig vid. Men det är kul. De flesta kommer fram och säger grattis och att vi har varit duktiga, att de har suttit hemma och hejat på oss. Så det är ju bara något positivt, säger Öberg.

Trots sin fina OS-insats har 22-åringen aldrig varit bättre än femma i världscupen. Fredagens sprint blir nästa chans för Öberg att slå det resultatet.

Herrarna inleder

Herrarna inleder tävlingarna i Finland under torsdagen med sin sprint. Samtliga medlemmar i OS-guldlaget från finns på plats. Men för Sebastian Samuelsson blir helgens tävlingar de näst sista för säsongen sedan han meddelat att han inte kommer att tävla när världscupen åker vidare till Ryssland. Nästa gång han står på startlinjen blir i norska Holmenkollen

Veckans skidskytteprogram

Visa

8/3 Herrar Sprint

9/3 Damer Sprint

10/3 Mixed stafett

11/3 Damer & Herrar Masstart

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer