Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magdalena Forsberg om svenska skidskyttarnas åkning Foto: SVT/Bildbyrån

Oro över skidskyttarnas åkning: ”Blir lite tveksam”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en misslyckad jaktstart på VM för de svenska skidskyttedamerna.

SVT:s expert Magdalena Forsberg känner viss oro kring åkningen.

– Man blir lite fundersam på varför det är som det är, säger hon.

Hanna Öberg var andra åkare ut i jaktstarten, två sekunder efter Denise Herrmann-Wick, och Linn Persson gick ut som trea. Men de hade svårt att förvalta läget. Skyttet satt inte som det skulle – och dessutom var åktiderna en bit från toppen.

Öberg var en minut och tio sekunder efter bästa åktid, medan Persson var en minut och 30 sekunder efter. Efter att Elvira Öberg lämnat återbud till jaktstarten på grund av ont i halsen känner SVT:s expert Magdalena Forsberg viss oro.

”Blir lite tveksam...”

– Man blir tveksam när man ser deras åkning och vet att Elvira åkt på en förkylning. Om det ska sprida sig i laget och det är därför det gick lite sämre eller om man inte lyckats riktigt med materialet i dag. Det är ju så att om man inte riktigt är med i åkningen, då påverkar det ju skyttet också, säger hon och lägger till:

– Det är för att alla tappade i dag, hela laget, därför blir man lite fundersam.

Bästa åktid av svenskorna hade Mona Brorsson, som även gjorde det bästa loppet av de fyra om man ser till tiden som spenderades på banan, utan jaktdifferensen. Persson gick i mål först som tia, följd av Öberg som tolva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.