Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Öberg hade problem på vallen

Missade VM-medalj efter mardrömsskytte

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg hade goda möjligheter att ta VM-medalj i dagens jaktstart.

Istället sköt Öberg och de andra svenskorna bort sig i Oberhof.

– Det känns som att det inte var min dag, säger hon till SVT.

Efter fredagens VM-sprint var medaljchanserna stora inför dagens jaktstart i skidskytte. Hanna Öberg och Linn Persson fick starta loppet som tvåa, respektive trea – och det började också bra för svenskorna.

I det första skyttet hade endast Hanna Öberg en bom av samtliga fyra deltagande svenska åkare. Dessutom hade ledande Denise Herrmann-Wick också en bom.

Men därefter hade svenskorna ett mardrömsskytte. Hanna Öberg, Linn Persson och Anna Magnusson hade alla två bom vardera, vilket ledde till att de tappade rejält i jaktstarten.

”Många som bommar”

– Det är många som bommar. Det är inte bra, konstaterar SVT Sports expert Björn Ferry.

Svenskorna var dock inte de enda som hade problem med skyttet i dimmiga Oberhof. Ingen åkare sköt fullt, och Denise Herrmann-Wick som tog silver hade totalt fyra bom.

– Det var ett tufft race i dag. Inte helt lättskjutet, och det var rätt svårt att se. Man fick gå lite på känsla. Det blir dimmigt och man får inte riktigt någon skärpa, säger Linn Persson till SVT.

Hanna Öberg: ”Det var inte min dag”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Simons första individuella mästerskapsmedalj

Världscupledaren Julia Simon, som startade som nia, tog hem segern. Det var hennes första individuella mästerskapsmedalj.

Linn Persson blev bästa svenska och slutade tia i loppet. Hanna Öberg slutade tolva, Mona Brorsson slutade på 15:e plats och Anna Magnusson på 18:e plats.

– Jag tyckte att det gick fint i början. Det kommer dimma, men den ska jag egentligen inte ha några problem med. I andra skyttet blir jag lite osäker. Då skjuter jag inte mitt bästa, så det var lite synd, säger Hanna Öberg och fortsätter:

– Pricken över i:et är att jag blir nedtrampad under sista varvet. Jag känner mig inte som allra piggast i dag. Det stämmer inte helt.

Elvira Öberg var sjuk, och kunde inte delta i tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.