• Viktigt meddelande:

    Kraftig brand i stora flishögar i hamnen i Norrköping. Kraftig rökutveckling. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation vid obehag. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Pichler: Stina kan bli bäst i världen Foto: Bildbyrån

Pichler: Stina kan bli bäst i världen

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare svenska förbundskaptenen Wolfgang Pichler är exalterad över Stina Nilssons byte från längdskidor till skidskytte. Han ser stor potential i Stina och menar att hon kan bli bäst i världen men då gäller det att hon och svenska skidskytte förbundet gör rätt saker direkt.
– Extraordinära personer behöver extraordinära lösningar och Stina är en extraordinär person, säger Wolfgang Pichler till SVT Sport.

Det slog ned som en bomb när nyheten kom i söndags att Stina Nilsson byter sport. Alla stod där med öppen mun och trodde det var första april, så även den beryktade demontränaren Wolfgang Pichler.

– Jag blev väldigt överraskad men samtidigt väldigt glad, det här är en stor lycka för svenskt skidskytte, säger Wolfgang Pichler.

Den tidigare svenska förbundskaptenen har med all sin erfarenhet inom skidskytte klart för sig vad han skulle gjort om han bestämde.

– Skidskytteförbundet måste göra allt för henne nu. Extraordinära personer behöver extraordinära lösningar och Stina är en extraordinär person och hon behöver en egen skyttetränare nu i 6-8 veckor som jobbar med henne varje dag.

Chans att bli bäst i världen

Wolfgang anser att hon måste behandlas olikt än övriga i laget, hon är 26 år och har inte råd att förlora massa år anser han.

– Hon behöver träna skytte 2-3 timmar varje dag framöver och det viktiga är gillar att skjuta, om hon ser det bara som något hon måste genomföra kommer det inte att gå men jag tror hon har vad som krävs och då har hon chans att bli bäst i världen.

Stärker hela laget

Konkurrensen på damsidan är hårdare än någonsin och med Stina Nilsson blir den än tuffare.

– Det är verkligen bra för hela laget som får träna med en av världens bästa skidåkare och det är super för Hanna som hela tiden har fått dra lasset längst fram, nu får hon någon att ta rygg på, säger Wolfgang Pichler.

Finns de något som talar för att hon inte kommer att lyckas som skidskytt?

Om hon är en anti-talang i skyttet så kommer de inte räcka med hennes skidåkning men jag är säker på att hon hon har talang för skyttet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer