Ponsiluoma: ”Jag är otroligt revanschsugen”

Uppdaterad
Publicerad

Till dagens sprinttävlingar i Östersund kommer Sebastian Samuelsson som vinnare från förra veckan.

Martin Ponsiluoma däremot går in i tävlingen med stor revanschlust.

– Jag vill absolut göra bättre resultat än jag visade förra veckan, säger Ponsiluoma.

Sebastian Samuelsson knep första platsen i helgens sprinttävling. Idag får han återigen chansen på hemmaplan.

– Jag visste att jag var bra på att skjuta och märkte att jag hade bra åkkapacitet förra veckan. Det känns skönt att kunna släppa ner axlarna lite och köra mitt race nu. Jag ska försöka vara så offensiv som jag var senast, säger Samuelsson till SVT Sport.

Inför världscuptävlingarna har det pratats mycket om kalla temperaturer. Samuelsson tror att det kan bli en stor utmaning.

– Det är besvärligt med händerna framförallt, det blir svårt att känna sina fingrar och då kan det bli svårt att skjuta. Utmaningen blir att hitta ett par bra handskar, säger han.

Ponsiluoma revanschsugen

Martin Ponsiluoma fick en mardrömsstart i säsongspremiären förra helgen i Östersund. Åtta bom i distanstävlingen och sedan fem i sprinten.

Inför dagens tävling vill han ta revansch.

– Jag vill gå ut och göra bra tävlingar och visa att jag verkligen kan det här. Jag är otroligt revanschsugen, säger Ponsiluoma till SVT Sport.

Han säger själv att det funkat väldigt bra på träning och att åkformen ser fin ut.

– Jag är laddad. Det ska bli kul att gå ut och tävla igen. Jag vill absolut göra bättre resultat än jag visade förra veckan. Bara skyttet sitter så kan det nog bli väldigt bra, säger han.

Herrarnas sprint sänds i SVT Play med start 16:15. Damernas sprint startar 13:30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.