Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Martin Ponsiluoma tog revansch efter lördagens tio bom. Foto: Bildbyrån

Martin Ponsiluomas utfall mot media efter revanschloppet: ”Onödigt att haussa upp”

Uppdaterad
Publicerad

Martin Ponsiluoma tog revansch efter gårdagens misslyckade skytte med tio bom. I dag på sprinten över 9 km i Idre missade svensken bara ett skott och var med och kämpade om segern.

– Det var ett väldigt bra race och om jag kan hålla nio träff på sprintarna hela året, och kanske skjuta 0-0 någon gång, så kommer jag att vara väldigt nöjd. Det var ett väldigt bra genrep, säger Ponsiluoma.

– Sedan tycker jag kanske att det är onödigt av media att haussa upp en tävling, att det är skitdåligt. Jag visade i dag att jag är på väldigt bra väg.

Fick ge sig mot Jacquelin

Ponsiluoma hade en duell med fransmannen Emilien Jacquelin som han hade en minut framför sig i spåret men fick ge sig med 7,9 sekunder och slutade tvåa.

– Det syntes på hans liggande skytte att han verkligen ville lyckas och vårdade skotten, säger SVT Sports expert Helena Ekholm om Ponsiluomas insats på vallen.

Precis som i går blev det en fransk seger.

– Det var viktigt även om det inte var en världscup men det var min första sprintvinst i en internationell tävling, säger Jacquelin.

Sist startande Sebastian Samuelsson hade liksom de två första åkarna en bom men var rejält distanserad trea och var 46 sekunder efter täten på ganska dåliga skidor.

– Jag hade bättre känsla än i går och var offensiv i spåret, ligger i bra fas inför världscuppremiären. Det hade räckt ganska långt i världscupen, säger Samuelsson.

Gårdagens skrälltvåa, Henning Sjökvist var 17:e i dag efter två bom. Han var 2.25 efter Jacquelin.

Martin Ponsiluoma tog revansch efter lördagens tio bom:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Martin Ponsiluoma tog revansch efter lördagens tio bom. Foto: Bildbyrån

Resultat 9 km sprint Idre:

1) Emilien Jacquelin, Frankrike, 22.35,6 (1)

2) Martin Ponsiluouma, Tullus, +7,9 (1)

3) Sebastian Samuelsson, I21, 46,2 (1)

8) Jesper Nelin, Piteå, 1.15,8 (3)

9) Peppe Femling, Piteå, 1.16,4 (2)

10) Alfred Eriksson, Dala-Järna, 1.31,6 (1)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.