Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Martin Ponsiluomas mardrömsskytte: ”Nattsvart”

Uppdaterad
Publicerad

Martin Ponsiluoma hade en tung dag på skjutvallen i premiären i Idre.

Totalt blev det tio missar – fyra av dem kom i det tredje skyttet – och svensken slutade 31:a.

– Det är en svart dag på vallen för Ponsiluoma, konstaterar SVT:s kommentator Ola Bränholm.

Se skyttet i spelaren ovan.

– Jag är chockad över att hans skytte var så dåligt i dag. Nu måste vi analysera vad som hänt, säger landslagets skyttetränare Jean-Marc Chabloz till TT.

”Måste analysera”

Efter tävlingen betonade Chabloz vikten av att snabbt få ett snack med Ponsiluoma. Han menar att annars finns risken att skyttet kan bli ett problem för honom i vinter.

– Det här har hänt. Det går inte bara att säga att detta är en engångsgrej. Det måste vi analysera. Morgondagens (söndagens) tävling blir därför mycket viktig för honom, säger Chabloz och fortsätter:

– Jag har inte pratat Martin ännu. Men det spelar ingen roll. Jag ser vad jag ser. Jag litade på Martin. Därför blev jag besviken efter en sådan här dag.

Ponsiluoma besviken

Ponsiluoma själv var både besviken och förvånad efter sitt skytte.

– Jag är riktigt less, det var inte så kul att köra i dag. Jag fick en dålig start men tänkte att jag kunde vända det. Men jag hade otur i första stå, fick kämpa mycket. Det blåste mycket från vänster. Sedan blev jag osäker, säger han till SVT Sport.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.