Sebastian Samuelsson. Foto: Bildbyrån

Samuelsson: ”Drömmer om att återupprepa succén från OS”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson, 21, knep karriärens första pallplats i världscupen på sprinten i Oberhof för två månader sedan.

När han i dag går ut för sin första individuella VM-start i Östersund är siktet inställt på en repris.

Sebastian Samuelsson har haft en säsong med blandade resultat. I mitten på januari slog 21-åringen till med karriärens hittills enda individuella pallplats i världscupen när han blev trea på sprinten i Oberhof.

I dag går han ut för sitt första individuella VM-lopp i Östersund, efter femteplatsen på mixedstafetten i förrgår. Och det är just sprint som vankas idag. Samuelsson drömmer dock främst om att upprepa OS-succén från i fjol när han slog igenom med buller och brak och tog OS-silver på jaktstarten.

– Det är klart att man drömmer om att återupprepa den succén från OS. Men jag vet också att det kommer krävas väldigt mycket för att göra det. För att kunna ta medalj på VM måste man verkligen vara på topp. Målet är att ha bästa formen för året. Då vet jag också att det kommer kunna räcka ganska långt, säger han till SVT Sport.

Har du satt upp några medaljmål?

– Jag har inget medaljmål, men det är klart att jag vill åka härifrån med en medalj.

Sprinten börjar 16.15 i SVT1 där Sebastian Samuelsson tillsammans med Jesper Nelin, Peppe Femling och Fredrik Lindström utgör de svenska medaljhoppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.