Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Samuelsson känner oro inför VM Foto: Bildbyrån

Samuelssons oro inför VM: ”Något med andningen”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson har inte fått det att stämma på världscupen, där han ligger på plats 13 i totalen. Förberedelserna inför VM i Oberhof oroar.

– Det är konstigt, jag tycker att jag har förberett mig bra, säger han till SVT Sport.

Sebastian Samuelsson började säsongen bra trots uteblivna pallplatser, men därefter har det gått sämre.

Inför världscupen i Ruhpolding har svenske skytten varit sjuk och varit borta från träning i en vecka. Oron att inte komma upp i form till VM i Oberhof är påtaglig.

– Det kändes rätt bra i dag och jag är ganska pigg i kroppen. Men jag är ju en bra bit efter och jag vet inte vad det beror på. Har jag varit sjuk är det klart att man behöver lite tid för att komma i gång, säger Samuelsson till SVT Sport.

”Hittar inte rytmen”

25-åringen hoppades på att det skulle gå bättre trots de halvdana förberedelserna.

– Jag hade önskat att det såg bättre ut, men det beror på vem man jämför med. Jämför man med Tarjei Boe har jag gjort det bra, jämför man med andra har jag inte gjort det, säger han.

– Spontant känns det något med andningen, att jag inte hittar rytmen till det första skottet. Det är konstigt, jag tycker att jag har förberett mig bra i dag.

Legendaren kritiskt till formen

I SVT:s sändning säger experten Björn Ferry:

– För Samuelssons del är det åkningen som svajar, den var bra i början (av säsongen) och man tänkte att det kanske finns en nivå till och så kom det inte och så blev han sjuk, säger Ferry.

– Samuelsson har långt till formen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.