Sebastian Samuelsson segrare i Sverigepremiären i Idre Foto: Bildbyrån

Sebastian Samuelsson segrare i Sverigepremiären i Idre

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson gick ut sist och hade drygt fyra sekunders ledning efter det liggande skyttet.

Pressad att skjuta fullt i det stående skyttet höll han för trycket – 1,7 sekunders ledning efter fem träff blev en segermarginal på 18,4 sekunder.

– Ett perfekt lopp, säger SVT:s expert Björn Ferry.

Förhandsfavoriten Sebastian Samuelsson fick en kanonstart på säsongen. I herrarnas sprint i Sverigepremiären i Idre var 24-åringen först i mål före italienaren Tommaso Giacomel. Båda åkarna sköt fullt, men Samuelsson var 18,4 före in i mål efter en stark avslutande åkning.

– Det var väldigt bra. Jag var pressad av våra italienska kompisar, men jag var tillräckligt stark. Jag förstod att han skulle bli svår att slå, jag är glad att jag gjorde det. Skjuter jag 0+0 i premiären är jag nöjd och jag fick ihop skidåkningen också, säger Sebastian Samuelsson.

Ponsiluoma: ”En jobbig premiär”

Trea blev Martin Ponsiluoma. 26-åringen hade en bom på första liggande skyttet och lämnade det stående skyttet med fem träff. I mål var han 12,9 sekunder efter italienaren.

– I stort sett är jag nöjd, en bom i ligg. Skidåkningen var jobbig i dag, det är en snabb bana och det blir lite vila. Det var väldigt jobbigt ända från start, men jag höll ihop det. Det var en jobbig premiär, säger Ponsiluoma.

För herrarna fortsätter tävlingen imorgon, söndag, med kortdistans. Sändningen startar då 09.30 i SVT1/Play.

KLIPP: ”Om två veckor är jag ännu piggare”

Topp fem herrarnas sprint

1. Sebastian Samuelsson 23:58.5

2. Tommaso Giacomel +18,4

3. Martin Ponsiluoma +31,3

4. Malte Stefansson +49,9

5. Jesper Nelin +1:07

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.