Samuelsson sköt bort sig: ”Jag klarade inte av det idag”

Publicerad

Det blev ingen lyckad sprint för Sebastian Samuelsson och övriga svenska laget. 21-åringen sköt tre bommar på stående skyttet.
– Jag klarade inte av det idag, säger han till SVT Sport.

Sebastian Samuelsson gick ut som 33:a på sprinten och inledde med ett nollskytte i liggande. Men till SVT Sport visade skjuttränare Johan Hagström upp en träfftavla som oroade, med fem höga träffar.

Det fanns fog för oron.

På det stående skyttet blev det hela tre bommar för Samuelsson och därmed var dagen förstörd. Och läget till morgondagens jaktstart försämrades avsevärt.

 – Tyvärr, tyvärr, tyvärr. Han skjuter bort sig här. Tyvärr är det jaktstarten också. Han klarar det inte idag. Det gick inte. Tungt. Det är precis det som är risken med stressen och pressen och nu hände det, säger Björn Ferry i SVT.

Samuelsson besviken

Samuelsson åkte dock snabbt i spåret och var i mål 1.44 bakom ledande Johannes Thingnes Bö, på en 29:e plats.

– Jag åkte bra första varvet och då var känslan bra. Allting gick så fort och jag vet inte riktigt  vad som hände. Jag klarade inte av det idag. I dag är jag besviken med tre bommar i stående, säger Samuelsson till SVT Sport.

Peppe Femling hade en ännu tyngre dag med fem missar och kommer missa morgondagens jaktstart, dit de 60 bästa i sprinten går. Det kommer även Fredrik Lindström göra, som inte blev bättre än 65:a.

– Jag fick höra ute från spåret att jag hade chans på att bli topp 60 och få köra jaktstarten, men det sista lilla fanns inte där idag. Jag kände lite tävlingsovana också, säger Lindström som missat hela säsongen på grund av körtelfeber.

Förbundskapten Wolfgang Pichler var besviken på sina adepter.

– Det här var ingen bra tävling helt enkelt, säger han till SVT Sport.

Samuelsson blev bästa svensk, Nelin 41:a och båda får därmed köra jaktstarten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer