Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Samuelsson sköt bort sig i sprinten. Foto: Bildbyrån

Sebastian Samuelsson: ”Vet inte vad jag ska säga längre”

Uppdaterad
Publicerad

Det fortsätter att gå tungt för Sebastian Samuelsson.

I sprinten sköt han tre bom och slutade först på en 30:e plats.

– Jag vet inte vad jag ska säga längre, säger han till SVT Sport.

Sebastian Samuelsson fortsätter att jaga säsongens första individuella pallplats i världscupen. I dagens sprint i Antholz gick det dock inte vägen för svensken. 25-åringen sköt två bom redan i det liggande skyttet och följde sedan upp det med ytterligare en bom i stående.

– Jag vet inte vad jag ska säga längre. Jag presterar inte på den nivån jag vill. Det är klart att jag är väldigt besviken med att skjuta tre bom. Åkningen är väl rätt bra med tanke på höjden ändå, men jag kan inte bara stå här och säga att det känns bra när jag presterar så här dåligt.

”Värdelöst utgångsläge”

Efter det skytteresultatet körde han in på en 30:e plats. Det innebär att han får starta över två minuter efter norske suveränen Johannes Thingnes Bö i morgondagens jaktstart.

– Det är ett värdelöst utgångsläge egentligen. Men jag vill göra ett bra lopp och försöka få till skyttet. Jag ska göra så gott jag kan med det utgångsläget jag har och sen är det bara hem och ladda för VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.