Torstein Stenersen hade en dålig dag på vallen i Pokljuka. Foto: TT.

Stenersens svaga skytte sänkte Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Det reservbetonade svenska singelmixedlaget Torstein Stenersen och Johanna Skottheim slutade tolva i Pokljuka. Stenersen fick plocka för många extraskott vilket blev kostsamt. I Estland gladde man sig åt en sensationell andraplats.

– Jag tycker att kroppen kändes seg från start, som att att den inte var med och det var slitsamt. Det är för många extraskott. Man borde kunna hålla i det bättre, säger Stenersen till SVT Sport.

Helena Ekholm höll med i analysen.

– Man ska inte behöva missa så mycket i de fina förhållandena som råder, säger SVT Sports expert Ekholm om Stenersens skytte i solskenet i Slovenien.

Estlands Oja: ”Jag är chockad”

Stafetten genomfördes med väldigt anonyma lag och Frankrikes Anais Bescond (med Emelien Jacquelin) förde laget laget till seger före sensationen Estland och Regina Oja (Rene Zahkna).

– Jag var chockad och kunde inte tro att vi var tvåa. Jag tänkte att topp 6 eller topp 10 hade varit bra men att gå i mål som tvåa var bara glädje, säger en häpen Oja på svenska.

Skottheim hade två extraskott och Stenersen sex.

Stenersen fick en tuff start och var tvungen att plocka två extraskott i det första skyttet. Sedan höll han ihop bra och växlade som tolva, knappt en halvminut efter ledande Ukraina. Det stora tappet var på tredje sträckan där Stenersen (andra sträckan för honom) hade tre extraskott i stående. 

Fakta singelmixed:

Visa

En herre och en dam åkte två sträckor var med två skjutstationer (liggande och stående). Varje sträcka var minst 3 km och den totala längden som kördes var 13,5 km.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer