Bö vann igen – Samuelsson långt efter i jaktstarten

Publicerad

Johannes Thingnes Bö såg ut att ta hem ytterligare en överlägsen seger i herrarnas jakstart.
Då bommade han dubbelt i det sista skyttet – men vann ändå med en tiondels marginal.
Sebastian Samuelsson slutade på 19:e plats efter tre bom.
– Tre bom i första stå så blev dagen förstörd, det var synd, säger Samuelsson till SVT Sport.

Johannes Thingnes Bö såg ut att gå mot en ny dominant seger i herrarnas jaktstart. I sprinten på fredagen var norrmannen 16 sekunder före tvåan Antonin Guigon i mål. I dag fick han nöja sig med en tiondel.

Bö åkte snabbast och sköt bäst fram till den sista skjutningen när han bommade dubbelt. Det banade för en ordentlig slutspurt mellan Thingnes Bö, franske Quentin Fillon Maillet och ryske Aleksandr Loginov.

Bö vann igen – Samuelsson långt efter i jaktstarten Foto: Bildbyrån

Intensiv slutspurt

Efter ett fall på Logniov i slutspurten blev det en sekundstrid mellan Fillon Maillet och Bö, som norrmannen till slut vann ändå – med 0,1 sekunds marginal.

Sebastian Samuelsson gick ut som 14:e man och såg länge ut att kunna hota om en pallplats efter två fläckfria skytten. Men efter tre bom i den tredje skjutningen föll OS-sensationen efter rejält.

Svensken hamnade till slut på 19:e plats.

Samuelsson: ”Synd”

Jesper Nelin och Martin Ponsiluoma fick, precis som Samuelsson, tre bom var totalt. Det gav en 31:a och 34:e plats.

Den franske stjärnan Martin Fourcade bröt efter fyra bom.

– Tre bom i första stå så blev dagen förstörd, det var synd. Jag kände mig lugn och inte nervös, men det är 30 sekunder som man förstör så mycket på, så var det i dag. Men jag är ändå nöjd med första tävlingshelgen, jag tar med mig mycket positivt härifrån, säger Samuelsson till SVT Sport.

Samuelsson sköt bort sig från tätstriden: ”Synd”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer