• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

Quentin Fillon Maillet vann dagens jaktstart i Soldier Hollow, USA. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Quentin Fillon Maillet vann jaktstarten

Publicerad

Quentin Fillon Maillet vann dagens jaktstart i Soldier Hollow. Precis som i går sköt den norske suveränen Johannes Thingnes Bö bort sig i det stående skyttet.

Johannes Thingnes Bö ledde med 38 sekunder inför det sista skyttet i går. Men då darrade den norske suveränen betänkligt, sköt fyra bom och slutade på en femteplats.

I kväll i jaktstarten inledde Thingnes Bö bra och efter den andra skjutningen var norrmannen ikapp ledande Erik Lesser. Men efter två bom i det stående, tredje, skyttet tog istället gårdagssegraren Vetle Sjåstad Christiansen ledningen, medan Thingnes Bö gick ut 23.6 sekunder efter.

Fillon Maillet vann

Kampen om segern kom istället att stå mellan just Sjåstad Christansen och fransmannen Quentin Fillon Maillet, som gick ut som sexa inför loppet. Både Fillon Maillet och Sjåstad Christiansen sköt fullt i det sista skyttet.

Men fransmannen hade bättre tryck i skidåkningen och kunde till slut vinna med 25.9 sekunder före Sjåstad Chrisitansen. Segern var f4ransmannens andra i karriären, och för säsongen.  Trea blev Simon Desthieux, medan Thingnes Bö slutade fyra.

För svenskarnas del var det bara Peppe Femling som tog sig i mål, på en 40:e-plats, medan Gabriel Stegmayr blev varvad och fick kliva av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer