Stina Nilsson. Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson sätter inga krav på att bevisa någonting

Uppdaterad
Publicerad

Första pallplatsen i världscupen senast.

Men möjligheterna att knipa någon i OS uteblev för Stina Nilsson.

– Givetvis var jag besviken, säger hon.

I morgon, fredag, kör Stina Nilsson återigen i sprint i världscupen i skidskytte. Senast i Kontiolahti knep hon sin första individuella pallplats i världscupen sedan sportbytet från längdskidor.

– Jag suger verkligen åt mig av den prestationen jag lyckades med i Kontiolahti. Men jag separerar verkligen helger, och tar inte med mig något annat än glädje att få tävla igen och sätter inget vidare krav på att jag ska bevisa någonting. Det har jag verkligen inget behov av att göra, säger Stina Nilsson inför sprinten i estniska Otepää.

Hur upplevde du reaktionerna efter tredjeplatsen?

– Det jag kan få till mig från mina egna sociala kanaler är att det är mest, eller ja, bara positiv respons. Och det är jättekul att känna att det är många som gläds med mig.

Du bevisade att du kan ta en pallplats, men fick inte åka några lopp på OS. Hur ser du på det nu?

– Jag har stor respekt för besluten som togs, givetvis var jag besviken där och då. Men sedan den dagen jag fick beskedet, så tänkte jag bara: nu ska jag samla på mig så mycket energi från de andra tjejernas prestationer.

Varmare i skidskyttekläderna

Stina Nilsson har snart gjort två tävlingssäsonger som skidskytt. Och känner att hon hela tiden blir varmare i skidskyttekläderna.

– Ibland kommer jag fortfarande och det är ingenting som stämmer, men jag känner ändå att de gångerna kommer mer sällan.

SVT sänder damernas sprint i morgon, fredag, med start klockan 14.20.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.