Patrik Jemteborn, nöjd med regeringens besked. Foto: Bildbyrån

Skidskyttechefen: ”Det är en seger för alla”

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens besked att lätta på inreserestriktionerna för utländska elitidrottare tas emot mycket väl av dem som drabbats hårdast.

– Jag tycker att det är superkul. Det är glädjande att vi kommit vidare i samtal med regeringen som jag tycker har varit väldigt bra. Det är en seger för alla, säger Patrik Jemteborn, vd för världscupen i Östersund, till SVT Sport.

Patrik Jemteborn är idag mycket glad över att idrottsrörelsen som arrangerar internationella tävlingar kan gå vidare med att så långt som det är möjligt covid-säkra genomförandet.

– För oss i Östersund har vi en världscupstävling inplanerad till nästa säsong, säger Patrik Jemteborn. Säg att pandemin fortsätter, vilket väldigt många tror, då är vi säkra på att vi kan ta emot internationella idrottsaktörer till den.

– Sen finns det ett halmstrå att få ta över en tävling. Vi fick frågan tidigare om vi kunde vara standby om det kommer en andra våg i Europa och om någon av våra kollegor får det svårt.

Inte bittra

Världscupen i Östersund ville redan för en dryg månad sen ha ett snabbt besked från regeringen om att lätta på inreserestriktionerna. Och de kom alltså nu, när de svenska arrangörerna redan blivit av med sin tävling. Patrik Jemteborn visar ingen besvikelse över det.

– Det finns ingen anledning att vara bitter. Det klär inte oss idrottsmän. Vi förstår att frågan har varit komplicerad och nu har vi fått ett positivt besked. Nu tittar vi framåt. Det kommer fler internationella och viktiga evenemang och det är där vi ska lägga energin, säger Patrik Jemteborn.

KLIPP: Dambergs ord om Östersund som tidigare blev snuvade på världscupstävling i skidskytte (20 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.