Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tilda Johansson tar en paus (klipp från ”Bäst när det gäller”). Foto: Peter Arvidsson / Bildbyrån

Skidskytten Tilda Johansson tar en timeout: ”Vad det blir framöver återstår att se”

Uppdaterad
Publicerad

Skidskytten Tilda Johansson tar en timeout på obestämd tid. Det stod klart när trupperna till världscupen och IBU-cupen togs ut i dag.

– Jag har gett det ett försök, men jag har kommit fram till att det nu är dags att agera och jag kommer därför att ta en paus från skidskytte på obestämd tid för att hitta tillbaka till mig själv, säger 24-åriga Tilda Johansson som i våras råkade ut för en allvarlig cykelolycka med en hjärnskakning som följd.

– Vad det blir framöver återstår att se, men nu ska jag fokusera på mig själv och se till att jag blir den bästa versionen av mig själv, säger Tilda Johansson till det svenska skidskytteförbundet.

Förbundskaptenen Johannes Lukas tycker att beslutet är tråkigt.

– Hälsan är viktigast och vi stöttar henne i det beslutet. Vi hoppas fullt ut att hon kan komma tillbaka och må bra, säger Lukas till SVT Sport.

Johansson skulle ha kört IBU-cupen i Ridnaun – Val Ridanna. Hon ersätts av Anna Hedström. Världscupen kör den här veckan i Ruhpolding.

Johannes Lukas om stödet till Tilda Johansson: ”Jag stöttar henne”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.