Snökaos i Ruhpolding – herrsprinten flyttas till torsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Herrarnas sprint i skidskytte i tyska Ruhpolding i morgon ställs in.

Anledningen är vädret och det rådande snökaoset. Ny starttid är 11.00 på torsdag.

Den senaste tiden har snö vräkt ner över området och hustak har varit nära att kollapsa. På grund av det kraftiga snöfallet tvingas arrangören ställa in herrarnas sprint, 10 kilometer, i morgon precis som öppningsceremonin.

– Eftersom myndigheterna anser att nödläge fortfarande råder i området kring Traunstein så kan inte herrarnas 10 kilometers sprint genomföras på onsdagen, skriver det internationella skidskytteförbundet på sitt officiella Twitterkonto.

I ett pressmeddelande skriver Claus Pichler, borgmästare i Ruhpolding, att människors säkerhet går före att jobba för att ett sportevenemang ska köras som planerat. 

Sebastian Samuelsson får vänta på sprinten. Foto: BILDBYRÅN

Några timmar efter beskedet den uppskjutna herrsprinten beslutades att den körs på torsdag, samma dag som damernas sprint genomförs. Herrarna kör 11.00 och damerna 14.30. Båda tävlingarna kan man se i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.