Stina Nilsson får en speciallösning av SOK för sin skidskyttesatsning. Foto: TT

SOK ger Stina Nilsson specialstöd som skidskytt

Uppdaterad
Publicerad

När Stina Nilsson meddelade sitt val att byta till skidskytte miste hon sitt ekonomiska stöd som längdåkare från SOK, men hon kommer att få pengar ändå.
– Den dialogen är redan påbörjad med Stina, säger SOK:s mediechef Lars Markusson.

Stina Nilsson, 26, brände av en bomb i skidvärlden när hon beslutade sig för att byta sport från längdskidor till skidskytte i söndags. Det var en väl förborgad hemlighet som bara ett fåtal kände till och uppmärksamheten blev enorm.

– Det här vart mycket större än vad jag tänkt kanske, men det har tagits emot med jättepositiv respons. Det har varit jättekul och det känns som att det är väldigt många som vill följa min resa, sade Stina Nilsson till SVT Sport.

Det blir att ta del av en ny organisation, även om mycket redan är känt från miljön hemma vid skid- och skidskytte-stadion i Östersund där Malungstjejen Nilsson bor.

”Självklart att hon kommer att få stöd”

Lars Markusson, mediechef på SOK, säger att på något sätt kommer Nilsson att omfattas av SOK-stöd.

– Det är självklart att hon kommer att få stöd i sin nya satsning, Stina är ju en av våra bästa vinteridrottare genom tiderna – och SOK kommer att vara en del av det stödet. 

– Vi tror att det blir i form av speciallösning, och den dialogen är redan påbörjad med Stina, säger Markusson till Expressen.

Det mesta av SOK-stödet till skidskyttet går till skidskytteförbundet som ordnar med läger, tränare och coacher för landslagsgrupperna. Nilsson kommer dock att börja från noll och det kan ta tid – om hon överhuvudtaget når landslaget.

”Världscupen slutmålet”

– Det kan bli absolut aktuellt med en speciallösning i stället, säger Thomas Engdahl, sportchef på SOK till Expressen.

Nilsson, OS- och världsmästare i längdskidor, har själv kommunicerat ut väldigt blygsamma mål som skidskytt och säger att världscupen är målet.

– Jo, absolut, det är slutmålet. Förhoppningsvis kommer jag ha en bra utvecklingskurva men jag vet att det kan ta tid, och tid har jag mycket av känner jag, har Nilsson sagt till SVT.

KLIPP: Stina Nilsson om nya satsningen: ”Slutmålet är världscupen”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stina Nilsson tränar skidskytte Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer