Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Stina Nilsson om varför upplägget kanske skulle varit ett annat. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN

Stina Nilsson ångrar upplägget: ”Hoppade över viktigt steg i min karriär”

Uppdaterad
Publicerad

Det har snart gått fyra år sedan Stina Nilsson bytte längdskidor mot skidskytte. Nu ångrar hon upplägget och den snabba framfarten i början av sin skidskyttesatsning.

– Jag hoppade över ett viktigt steg i min karriär, säger Nilsson till SVT Sport.

Efter en svag världscuppremiär har Stina Nilsson kört i IBU-cupen, nivån under världscupen, den här säsongen. Sjukdom under försäsongen har gjort att Nilsson haft svårt att hitta formen, men två pallplatser i IBU-cupen den senaste tiden visar att formkurvan pekar uppåt.

– Just nu tycker jag att det är så jäkla kul att få vara iväg och att få tävla på IBU-cupen, för det är skidskytte jag tycker är kul och att få bedriva den med den känslan jag har i kroppen nu kontra den jag hade i början (av säsongen) är så mycket roligare, säger Stina Nilsson.

Den tidigare längdskidåkaren gör sin fjärde säsong som skidskytt. Debuten i världscupen skedde redan i slutet av hennes första säsong i den nya sporten, världscupavslutningen i Östersund.

Ser inte slutet på skidskyttesatsningen

Kanske kom debuten för tidigt.

– Det känns kanske som att när jag började i skidskytte så hoppade jag över ett viktigt steg i min karriär. Jag åkte lite IBU-cup men var inte i närhet av pallplats, men åkte ganska tidigt världscup.

Hör Stina Nilsson utveckla sitt svar i klippet högst upp i artikeln.

Nilsson, som hoppas ta sig tillbaka till världscupen, har i år tillhört landslagets A-lag. Oavsett om hon får stanna i A-laget eller inte så ser hon inte slutet på sin skidskyttesatsning.

– Nej, jag tror inte det. Jag tror att jag tycker att det är så pass kul och att jag tycker att jag fortfarande utvecklas på ett sätt som gör att jag tycker att det är väldigt kul att fortsätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.