Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Stina Nilsson får frågor om kritiken från Wolfgang Pichler. Foto: SVT/Bildbyrån

Stina Nilsson om kritiken: ”Vill inte ens höra hans citat”

Uppdaterad
Publicerad

Wolfgang Pichler är tveksam till VM-start för Stina Nilsson och dömer också ut hennes skidåkning.

Men själv håller sig 30-åringen borta från kritiken.

– Jag försöker medvetet att inte höra på vad folk säger, så därför känner jag att jag inte ens vill höra hans citat, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Det blev en tuff start på säsongen för Stina Nilsson som åkte på både förkylning och corona på försäsongen. I världscuppremiären blev hon 84:a i distansloppet och 69:a i sprinten. Efter det har Nilsson varit petad från världscupen och i stället kört IBU-cup, nivån under världscupen.

– Jag har respekt för uttagningarna utifrån att jag absolut inte presterade tillräckligt bra för att åka i världscupen i början av säsongen, säger Nilsson.

Räknar bort VM-chanserna

Hon räknar själv bort VM som inleds 7 februari.

– Jag har inte fått något besked. Men jag är inte heller naiv.

Även Wolfgang Pichler, Sveriges tidigare tränare, tror att det blir svårt för Nilsson att ta en VM-plats. I en intervju med SVT är han också kritisk till hennes skidåkning som han anser är för dålig.

När SVT ska fråga om Pichlers utspel avbryter Nilsson, och menar att hon inte vill höra vad han har sagt.

Hör hennes svar i klippet högst upp i artikeln.

”Jag tror många glömmer det”

Nilsson har tre pallplatser i IBU-cupen den här säsongen och är själv nöjd med sin skidåkning. Hon tror att många lägger för stor vikt vid hennes förflutna som längdåkare.

– Jag tror att många glömmer bort att jag som längdåkare var absolut bäst på klassisk sprint, vilket är ganska långt ifrån skejt, distans som det blir. Så jag tror först och främst att den jämförelsen är lite väl speciell. Men jag tycker att jag just nu åker skidor på ett sätt som jag känner mig väldigt stolt över.

KLIPP: Björn Ferry: ”Varför går det inte fortare?”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör expertens analys om Stina Nilsson i spelaren ovan. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.