Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör tidigare skidskyttetränarens dom: ”Hon är inte bra nog” Foto: SVT/TT

Pichler dömer ut Stina Nilssons skidåkning: ”Hon har ju slagit Johaug”

Uppdaterad
Publicerad

Wolfgang Pichler är tveksam till VM-start för Stina Nilsson och tycker det är rätt att Nilsson inte är med i världscuptruppen till Ruhpolding, trots fina resultat i IBU-cupen i helgen.

– Det är helt rätt. Hon är inte bra nog, säger Pichler till SVT Sport.

Den tyske demontränaren menar att Nilsson skjuter hyfsat men att hon åker för långsamt.

– Det är hennes tredje säsong. Jag är förvånad över att hennes skidåkning inte är bättre. Hon var ju en världsklassåkare, som slog Johaug på 5 km fristil i stafett.

– På herrsidan hade man kunnat ta med en åkare som Stina men på damsidan där vi har sex starka åkare så vore det dumt att ha med henne här (i Ruhpolding).

Har ju kapaciteten

Trots allt vill inte Pichler helt döma ut Nilssons chanser att få åka med till VM.

– Jag känner henne inte så väl. Hon har aldrig tränat med mig. Men jag känner att hon är en sådan person, som med rätt känsla kan slå till. Hon har ju varit på pallen i världscupen. Så hon har ju kapacitet men hon måste visa det.

Eftersom Nilsson inte är med nu i Ruhpolding så blir det svårt att visa upp sig för att få en VM-biljett. Men Pichler menar att segrar i IBU-cupen skulle kunna vara en väg. Problemet för Nilsson är nog ändå mest att ett redan starkt damlandslag inte behöver henne.

”Inte bra nog”

– Det är ju egentligen något positivt. Men det är ju så att Sverige behöver inte henne. Om jag hade varit förbundskapten hade inte jag tagit ut henne till ett stafettlag eller som reserv. Så frågan är varför man ska ta ut henne?

– Det är Stina Nilsson, jag gillar henne och vill supporta henne men hon är inte bra nog, så enkelt är det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.