Stina Nilsson trea i IBU-cupen efter imponerande skytte Foto: IBU

Stina Nilsson på pallen i sekunddrama: ”Vilken pangstart på det nya året”

Stina Nilsson gör sitt bästa för att ta sig tillbaka till världscupen. I dag blev svenskan trea i distansloppet över 12,5 km på IBU-cupen i Martell-Val Martelllo, Italien bara 3,5 sekunder från segern.

”Nej, men vilken pangstart på det nya året”, skriver Nilsson på Instagram.

Stina Nilsson hade två bom i det första stående skyttet men var annars felfri på vallen och fick 18 träffar på 20 skott. Det tillsammans med hyfsad fart under skidorna gjorde att Nilsson lyckades ta sig upp på pallen som trea, bara 3,5 sekunder bakom segraren tyskan Julia Kink, 19.

– Jag har jobbat hårt med mitt skytte under julen. Skidåkningen kändes inte speciellt bra men jag gav allt den sista kilometern och det känns härligt att vara en vinnare på IBU-cupen, säger Kink till Biathlonworld.

Andra tredjeplatsen

Nilsson har därmed blivit trea två gånger på de tre senaste tävlingarna i IBU-cupen. I norska Sjusjön blev hon trea på jaktstarten den 15 december. Dagen efter i masstarten var hon sexa.

Ett formbesked från Nilsson, som tidigare under säsongen fått chansen i världscupen, men har inte lyckats göra resultat för att behålla sin plats.

Tidigare under vintern sa SVT:s expert att han förstår varför Nilsson inte får köra världscupen.

– Även om hon skulle skjuta fullt räcker det inte ändå, sa Björn Ferry då.