Stina Nilsson skadad. Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson halkskadad – står över tävling

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson sträckte ljumsken när hon halkade under ett träningspass med stavgångsintervaller.

Nu hoppar hon av helgens skidskyttetävling i Mora.

– Det är ingen fara, men i samråd med min fysio har vi kommit fram till att det är för stor risk för mig att tävla på lördag, säger hon.

Det var under landslagslägret i Sollefteå tidigare i veckan som Stina Nilsson skadade sig. Hon halkade och sträckte sig i ljumsken när hon körde stavgångsintervaller på Hallstaberget.

– Det var ganska blött gräs och jag fick ett tjuvsläpp, halkade och sträckte ena ljumsken, berättar Nilsson för TT.

Var affischnamn

Stina Nilsson berättar att sträckningen nu känns bättre, men hon tänker mer långsiktigt mot den kommande säsongen då hon hoppas etablera sig i världscupen. Därför hoppar hon av lördagens skidfestival i Mora där hon var ett av affischnamnen tillsammans med längdåkarna Calle Halfvarsson, Anna Dyvik och Johanna Hagström.

– I min värld kanske jag kunnat ställa mig på startlinjen och ta risker. Men å andra sidan vet jag att om jag ställer mig på ett par skidor kommer jag att åka tills jag stupar. I samråd med min fysio har kommit fram till att det är för stor risk för mig att tävla på lördag, säger Stina Nilsson och fortsätter:

– Det är ingen fara, men jag vill inte gå in i säsongen med något som begränsar mig och framför allt inte störa något inför nästa läger som är i Idre och är väldigt viktigt. Samtidigt ville jag verkligen starta, tänker på klubben (IFK Mora) och känner f-n varför skulle det ske? Men nu blev det så och jag får ta det.

Skadad i VM 2019

Stina Nilsson fick en allvarlig muskelbristning inför VM i Seefeldt 2019, då hon fortfarande var längdskidåkare. Det gav en del lärdomar.
– Den här skadan är inte i närheten av den skadan. Då var ju muskeln. Men efter det har jag lärt mig att motgång inte alltid behöver betyda något negativt.

Stina Nilsson gör sin andra säsong som skidskytt och skrällvann sprinten i rullskidskytte-SM i augusti före Elvira och Hanna Öberg.

KLIPP: Så ska Frida Karlsson knäcka Johaug: ”Måste hänga med uppför” (8 oktober 2021)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förut har jag alltid bara tittat på mig själv, Foto: Bildbyrån.

IFK Mora firar att man lägger ut konstsnö för längdskidåkning genom att arrangera skid- och skidskyttetävlingar lördag och söndag.

Bland skidåkarna märks Calle Halfvarsson, Johanna Hagström, Anna Dyvik och Linn Sömskar. Bland skidskyttarna finns Jesper Nelin, Emma Andersson och Emma Nilsson.

På lördagen kör längdskidåkarna en knockoutsprint över 100 meter följt av ett sprintlopp över 4,5 kilometer. Skidskyttarna har ett kortlopp över 4,5 kilometer.

På söndagen är det barn- och ungdomstävlingar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer