Stina Nilsson Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson om OS-uppgifterna: ”Det blev lite knas”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson var klar för OS, enligt Aftonbladet.

Men SOK dementerade snabbt detta till SVT.

– Det blev lite knas där, säger Stina Nilsson om händelsen till TT.

Det var den 2 januari i år som tidningen gick ut med att skidskytten Stina Nilsson var uttagen till OS.

När SVT frågade SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo om uppgifterna stämde svarade han kortfattat: ”Nej”.

–  Det blev lite knas där. Men jag lägger inget fokus på det just nu utan ser mycket fram emot världscupen som drar igång och så får man ta det därifrån, säger Stina Nilsson till TT.

”Lär mig saker hela tiden”

Nilsson, som bytte sport från längdskidor i mars 2020, väntar alltså fortfarande på slutgiltigt besked kring om hon får åka med till OS i Peking eller inte.

– Jag kan bara utgå från min egen utveckling och jag är en helt annan skidskytt i år. Jag har fått ännu mer erfarenhet och lär mig saker hela tiden. Jag har mycket mer kött på benen i år än jag hade i fjol, mer förståelse för sporten i sig också, säger hon.

Nilsson har fem OS-medaljer på meritlistan från sin tid i längdspåret. I Sotji 2014 tog hon brons i sprintstafetten och i Pyeongchang 2018 blev det guld i sprinten, silver i stafetten och sprintstafetten samt brons på tremilen.

Härnäst för Stina Nilsson väntar världscuptävlingen i Oberhof som går 7-9 januari i SVT. 

KLIPP: Nytt personbästa för Stina Nilsson – topp tio (12 dec 2021)

Redan klara för OS (skidskyttar)

Hanna Öberg, Linn Persson, Elvira Öberg, Anna Magnusson, Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Peppe Femling, Jesper Nelin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.