Stina Nilsson hyllar Sverige efter sprintsuccén. Foto: Bildbyrån.

Stina Nilsson om svenska succén: ”Jättekul – känner igen mig”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige gjorde brakscuccé i sprinten i går.

Stina Nilsson gläds med sina gamla lagkamrater.

– Jättekul, jag känner verkligen igen mig i många av dem, säger hon till SVT Sport.

Nilsson följde Vinterstudion hemma från Östersund och jublade likt många andra svenskar när Sverige tog en dubbelseger i Tour de Ski-sprinten i Val di Fiemme.

Först tog damerna en trippel med Linn Svahn först i mål följd av Maja Dahlqvist och Emma Ribom, och kort därpå skrällde Oskar Svensson i herrsprinten.

– Jättekul. Jag känner verkligen igen mig i många av sprintdamerna, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Minns tillbaka

Den tidigare längdstjärnan laddar själv för internationell debut som skidskytt men passar på att minnas tillbaka på sin längdkarriär när Val di Fiemme kommer på tal.

– Det var lite kul att det var i Val di Fiemme för det var där jag åkte mitt första VM 2013, evigheter sen. Jag tycker det är jättekul för jag ser mycket av mig själv i de som åker, det är väldigt kul att se. Och Oskar också! Jättekul med hans seger, det var en bra dag framför Vinterstudion, säger Nilsson.

Debut nästa helg

Nästa helg gör hon internationell debut i IBU-cupen, nivån under världscupen.

– Det ska bli jättekul. Jag har bara hört talas om att det är knallhård konkurrens i cupen. Det är en jättestor utmaning, men det är också nästa steg som jag känner att jag vill ta, säger Nilsson och fortsätter:

– Jag har fått mer och mer tid i de här kläderna och gjort många bra pass och löst många bra situationer på träning som jag också vill stå inför på tävling. Det känns bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.