Stina Nilssons succé – tar karriärens första pallplats

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson tog sin första individuella pallplats i världscupen.

Hon knep tredjeplatsen på sprinten i Kontiolahti efter en bom i sista skyttet.

– Det är så sjukt, säger Nilsson till SVT Sport efter loppet.

Efter OS återupptog skidskyttarna kampen i världscupen. På lördagen stod sprint på programmet, i finska Kontiolahti. Anna Magnusson, Linn Persson och Hanna Öberg sköt en bom var, men den sistnämnda åkte snabbast av de tre.

Efter fullt skytte i stående så åkte hon in på andra plats, men petades ganska snabbt ner av Tiril Eckhoff. Vad hon inte visste då var att Stina Nilsson fått upp farten.

Nilsson åkte snabb och sköt bara en bom, även hon. Den kom i det sista skyttet när hon var på väg mot en klar ledning. Trots straffrundan var hon uppe på andraplats i slutet av loppet, men orkade inte hela vägen. Hon tvingades ge sig i sekundstriden mot Tiril Eckhoff, där norskan var före med bara två tiondelar.

– Jag är så himla glad, det betyder mycket att få knyta ihop säcken, säger Nilsson till SVT Sport.

Första pallplatsen i karriären

Det här var Stina Nilssons första pallplats i världscupen sedan hon bytte från längdskidor till skidskytte. Vann gjorde tyskan Denise Herrmann.

– Det är så sjukt, fast jag har haft en smygbra känsla hela dagen, åkningen stämde jättebra och skyttet… det är så sjukt att jag ska få gå upp på pallen, säger Nilsson.

KLIPP: ”En glädjechock utan dess like”

Övriga svenska placeringar

1. Denise Herrmann, Tyskland, 20.08,6

2. Tiril Eckhoff, Norge, +5,0

3. Stina Nilsson, Sverige, +5,2

Övriga svenska placeringar

4. Hanna Öberg, +6,8

7. Elvira Öberg, +18,5

10. Linn Persson, +32,0

31. Anna Magnusson, +1.22,4

35. Johanna Skottheim, +1.34,5

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.