Emma Nilsson hade riktig otur på sin sträcka Foto: TT Nyhetsbyrån

Svagt svenskt stafettskytte

Publicerad

Sverige slutade åtta i mixedstafetten i Pokljuka efter en riktigt svag insats på skjutvallen. En straffrunda och 11 extraskott krävdes av det svenska laget som hamnade på efterkälken direkt när Emma Nilsson föll i en utförslöpa.

– Dunklee börjar sladda och ramlar. Det går inte att inte åka in i henne. Det var det sämsta stället på hela banan att ramla. Jag var glad att geväret inte gick sönder, sa en bedrövad starttjej till SVT Sport efter sin sträcka.

– Det blev lite skakigt efter det. Det var synd, jag hade velat göra det bättre i dag. Det var inte mitt fel, men jäkligt tråkigt, fortsatte Nilsson.

Sverige var redan innan Hanna Öberg fick chansen i spåret långt efter och pallplatsen var i princip körd. Och det fortsatte lika illa för Sverige, speciellt med bössan. Hanna Öberg behövde tre extraskott redan i liggande och ytterligare två på det stående.

– Jag hade det lite kämpigt i dag, både i spåren och på skjutvallen. Jag fick ju åka rätt mycket själv. Det var lite jobbigt, det kändes lite segt, sade Hanna Öberg till SVT Sport.

Sverige var 10:a,  2.20 efter ledarna när Jesper Nelin gick ut på tredje sträckan. Nelin åkte bra i spåret och det fanns visst hopp att Sverige skulle kunna klättra men då kom en ännu värre blågul insats på vallen.  Nelin tvingades till straffrunda i det liggande skyttet.

– En runda i ligg är inget kul, sa Nelin efteråt.

Nej och det hjälpte inte att både Nelin och slutmannen Sebastian Samuelsson höll hyfsad fart i spåret. OS-silvermedaljören hade en bra sistarunda – näst snabbast i spåren och bara en bom.

– Jag chansade mycket i början och går väldigt fort vilket jag får slita för i slutet. Men med det utgångsläget jag får måste jag prova. Jag tror att alla kan lite bättre men jag är nöjd med min insats, säger Samuelsson.

Sverige slutade inte bättre än åtta. 2 minuter och 15 sekunder före var dagens segrare Frankrike med en Martin Fourcade på tredje sträckan som gav slutmannen Simon Desthieux tillräckligt med marginal för att åka hem segern. Bakom Frankrike tog Schweiz och Italien pallplatserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer