Linn Persson i premiären i Pokljuka Foto: TT Nyhetsbyrån

Ferry om skidskyttepremiären: ”Femma är bra”

Publicerad

Sverige med Linn Persson och Fredrik Lindström blev femma i skidskyttepremiären i Pokljuka. Den blågula duon var aldrig med och hotade om en pallplats. Istället åkte Lindström upp Sverige två placeringar på slutvarvet.
– Femma är bra, sa SVT:s expert Björn Ferry.

Norge vann premiären i den relativt nya tävlingsformen singel mixedstafett efter briljant skytte av Thekla Brun-Lie och Lars Helge Birkeland. Norska duon behövde bara fyra extraskott på åtta skjutningar. Sverige hade inte alls samma säkerhet på vallen och med 10 extraskott var de ett av de sämre lagen. Men Björn Ferry är ändå nöjd med den svenska premiären.

– Det är bra, jag tycker Fredrik ser stark ut i åkningen. Femma är bra och med lite mindre bom hade det kunnat bli ännu bättre, säger Ferry.

Österrike blev tvåa och har faktiskt aldrig varit sämre än tvåa i den här tävlingsformen. Frankrike tog sista pallplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer