Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Öberg glänste i stafetten. Foto: SVT/Bildbyrån

Svensk andraplats i stafetten efter Hanna Öbergs uppvisning

Uppdaterad
Publicerad

Sverige låg risigt till efter Anna Magnussons svaga skytte i dagens stafett i Antholz.

Men efter Hanna Öbergs fina tredjesträcka lyckades de plocka en andraplats till slut.

– Jag är jättenöjd med min sträcka, säger Hanna Öberg.

Med alla friska och hela kunde Sverige ställa upp med sina främsta åkare i dagens genrep inför VM i Oberhof som inleds den 8 februari.

Det började också lovande för svensk del då Linn Persson stod för en fin förstasträcka och växlade som tvåa, åtta sekunder efter Frankrikes Lou Jeanmonnot.

– Det var en så stor skillnad på skidåkningen jämfört med i går. I dag kunde jag få ut det jag hade i kroppen och det var väldigt skönt, säger Persson.

”Vet inte riktigt vad som händer”

För Anna Magnusson gick det sämre. Hon hade stora problem i sitt liggande skytte och missade två skott innan hon till slut lyckades sätta sitt sista extraskott.

– Jag vet inte riktigt vad som händer, jag gjorde bedömingen att jag inte skulle behöva skruva, att jag tålde den lilla vinden, men sen när jag bommar två drar jag några snäpp till vänster och tänker att det borde hjälpa. Det går fort att börja oroa sig för en straffrunda så jag är glad att jag lyckades sätta extraskotten, säger Magnusson som sedan avslutade starkt med bra åkning och ett stabilt stående skytte.

Hon växlade som femma, 49 sekunder från täten.

Problem för Elvira i sista skyttet

Då var det dags för The Hanna Öberg-show. Hon åkte oerhört snabbt, sköt lika bra och när hon växlade över till syrran Elvira som tvåa hade hon tagit in över en halv minut på ledande Frankrike. I statistiken gick det att läsa att hon var bäst av alla i dagens stafett, både när det gäller åktid och total tid för sträckan.

– Det var ju ett läge där man ville gå ut hårt. Det slinker en utanför på ligg men jag tycker ändå jag är effektiv och jag skjuter fullt i stå, säger Hanna.

Det var extremt mycket tid du tog in, är du förvånad själv?

– Ja, men hon (Chloé Chevalier) måste nog ha tröttnat lite också. Överlag är jag jättenöjd med min sträcka.

Elvira hade dock inget att sätta emot Frankrikes Julia Simon på den sista sträckan. Den 26-åriga fransyskan övertygade lika mycket på skjutvallen som i spåret och Sverige fick nöja sig med en andraplats efter att Elvira haft stora problem i sista skyttet. I mål var hon 45 sekunder från Frankrike.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.