• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zebastian Modin tog ett skrällsilver i skidskyttesprinten. Foto: SVT

Skrällsilver i para-VM för Zebastian Modin: ”En riktig bragd”

Uppdaterad
Publicerad

Para-VM på hemmaplan i Östersund.

Då inledde Zebastian Modin med att ta ett skrällartat silver i skidskyttesprinten i klassen synnedsättning.

– En riktig bragd av ”Zebbe”, säger SVT:s expert Arnt-Christian Furuberg.

Framgångarna i längdspåren har gjort honom till Sveriges främste vinterparalympier genom tiderna med fyra silver och fyra brons i Paralympics.

Men under para-VM i Östersund ställde Zebastian Modin också upp som skidskytt – och gjorde supersuccé.

Modin knep silvret på 7,5 kilometer i klassen synnedsättning. Den stora favoriten, ukrainaren Oleksandr Kazik, tog hem segern. Svensken var dock överlägset snabbast sett till total åktid, men hade fem bom i skyttet.

– En riktig bragd av ”Zebbe” att hålla den farten och ta silverpengen trots alla bommar. Hans åkform just nu är fenomenalt bra och ingen är i närheten av att matcha honom. Det här är positivt inför kommande dagar, säger SVT:s expert Arnt-Christian Furuberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

”Blixten slår ner”

Det var en glad Modin som intervjuades i SVT:s sändning efter silvret. Totalt sex åkare kom till start i loppet.

– Någon gång slår blixten ner och den studsade precis på mig nu!

– Det var åkningen som gjorde att jag vann, inte skyttet. Första serien var stabil, men sedan rann det i väg (fyra bom i andra skyttet, reds anm) och då tänkte jag att jag inte hade med segern att göra, men sedan fick jag höra i spåret att jag var med och slogs om det och då fick jag extra kraft. Det måste ha varit riktigt bra åkning. Det var över förväntan att börja så här, säger Modin.

Ett hektiskt schema väntar under mästerskapet då Modin dubblar som både längdåkare och skidskytt. Han har den dubble OS-guldmedaljören i längdskidor, Daniel Richardsson, som guide.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.